Vägentilltresiffrigt

Vägentilltresiffrigt
mandusandersson.blogspot.com

torsdag 19 januari 2012

Strumptest

Har nu kört mina senaste pass med strumpor från sportstrumpor.nu Testat en kompressionstrumpa och en "vanlig"varmare modell. Båda är sportstrumpor såklart med allt vad det innebär i olika material och tryck. Har hämtat den här informationen om dem från just sportstrumpor.nu
Mina synpunkter finns längs ner på sidan.


Bola +Comp (kompression)


En strumpa som arbetar enligt kompressionstekniken (tryck). Den gynnar blodcirkulationen i benen, vilket i sin tur motverkar svullna ben, trötthet och risken för kramp. Prestationsförmågan ökar och du får bättre uthållighet (högre mjölksyratröskel). Materialet är 80% coolmax, 10% polyamid, 10% lycra. Coolmax transporterar fukt och värme ut genom plagget för att hålla kroppen sval vid alla tillfällen.


Bola Superior


Strumpan är längdskidåkarens favorit eftersom den har ett visst tryck och utmärkta andningsegenskaper! Både för Vasaloppsåkaren och motionären. Strumpan består av ull mixat med polyamid för ökad slitstyrka. Lycra i skaftet ger maximal passform. 75% merionoull, 20% polyamid, 5% lycra. Ju mer ull i strumpan, ju varmare blir den och merinoullen just, har en extraordinär andningsförmåga.

Ja, det var verkligen intressant att prova kompressionsstrumpor för första gången. De lovar ju mycket när man läser om dess förmåga att höja mjölksyratröskeln och ge snabbare återhämtning. Detta resultat har jag tyvärr inte märkt av men sen kanske det just krävs ett vasalopp för att utvärdera det. Jag tyckte strumporna var riktigt sköna och jag tänker ha dessa när jag löper. Bara stabiliteten de ger inbringar någon sorts psykisk extrapower hos mig. För skidåkning var de dock för tunna för min smak. Där i mot fastnade jag ordentligt för Bolas Superior. Lite tjockare men inte tjock, varm och andas kanon. Den här strumpan kommer jag glida mitt Vasalopp i. Finns inte så mycket mer att säga om dem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar