Vägentilltresiffrigt

Vägentilltresiffrigt
mandusandersson.blogspot.com

lördag 6 februari 2021

Km klassiskt 10km

Psykningarna har ju haglat fint i början av veckan och alla var ju spända på allas form. Vi har ju träffats och kört rullskidor hela året. Men det är en annan sport. Många ruskigt starka där. 
I klassen H17-39 var det Fredrik Björk. Tränat mycket bra emellanåt men senaste tiden vikt den mesta av tiden till att jobba. Visade dock bra klass i Storvretaklassikern 30/1 då han var 5:a i mål efter Hedbys, Hållström, Berthagen, Gull och gjorde en del dragjobb. Så frågan om han mörkat väcktes givetvis. 
Oscar Stenhammar. Ung, endast 25 år. Tränat mycket bra. Förmodligen mest. Även student och bott uppe i Ramundbergen under Corona och tränat och tränat. 
Lukas, ännu yngre, kom hem från skidgymnasiet och hade nog tänkt ta hem en lätt seger. Och jag. Där va nog pallaspiranterna. 

Kallt på ottars men gott om snö. Och alltid trevligt. Banan va 1800m x 5. Jag stack ut två min efter Oscar, 1 före Lukas och två före Björk. Gjorde en fin träningsvecka före med 11 timmar så hade vilat mån-ons. Kroppen kändes laddad och stark. Hade bra tryck i stakningen och en teknisk bana passade mej perfekt. Kände mej trygg på seger och hann passera Oscar innan målgång. 58 sekunder före Björck som tog silvret minuten före Lukas. Skönt ändå att ungtupparna får jobba på ett år till för att försöka slå oss lite mer rutinerade skidåkare. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar